H-Tarifa

Légkondícionáló és Hőszivattyú berendezések telepitésével, szervizelésével foglalkozunk

Gyors Korrekt Szakszerű

Amennyiben ön úgy dönt, hogy ingatlanja fűtését klímával vagy hőszivattyúval kívánja megvalósítani, jogosulttá válik egy kedvezményes elszámolású tarifára, ez az un H-tarifa. lényege, hogy 42ft helyett 29-ft-ért kapunk egy kWh energiát a hőtermelőnkhöz okt 15-től márc 15-ig. Nem mindegy!!
Amennyiben minket választ vállaljuk a h-tarifás méréssel kapcsolatos munkálatok kivitelezését és az engedélyeztetéssel kapcsolatos ügyintézést.

A H-Tarifa egy kedvezményes áramszolgáltatói díjszabás, amivel fűtési szezonban csökkentheti a klímaberendezések (hőszivattyúk) üzemeltetési költségeit. 2010 óta elérhető az ország egész területén.
A díjszabás szezonális, minden évben október 15-től, következő év április 15-ig vehető igénybe (0-24h). A fennmaradó időben normál díjszabás van érvényben.
A szolgáltatási időszakban 42 Ft helyett, a tarifa 29Ft/kWh. Több tízezer forintos megtakarítás érhető el a H-Tarifával, egyetlen fűtésszezon alatt.

Előzetesen csak becsülhető: függ a telepített rendszer nagyságától, az általános időjárási viszonyoktól, illetve a felhasználói szokásoktól.

Feltételek, követelmények

 • H tarifás mérőóra

  Külön párhuzamos "H tarifás mérőóra" hivatalos beüzemelése szükséges hozzá, mely helyzettől függően számottevően növelheti az összköltségeket.
 • Villanyszerelő

  A mérőhely előzetes kialakításához, és a klímaberendezés rákötéséhez, áramszolgáltató által ajánlott villanyszerelőre van szükség. Régebben: "regisztrált villanyszerelő".
 • Megszakítás nélküli

  A klímaberendezés betáplálási pontja és a mérőhely között megszakítás nélküli áramkörre van szükség, illetve a szerződött berendezés(ek) mellett más fogyasztó rákötése tilos!
 • CE megfelelőségi nyilatkozat

  Megfelelő hatékonysággal rendelkező klímaberendezés(ek) telepítése, a hozzájuk tartozó műszaki adatlap(ok) és CE megfelelőségi nyilatkozat csatolása, a szolgáltatóhoz történő kérelem benyújtásakor. Általában mondhatjuk, hogy az új klímaberendezések mindegyike megfelel a mostani követelményeknek, illetve a gyártók képviseletei elérhetővé tették a szükséges anyagokat, internetről letölthető formában.
 • Nyilatkozat

  A klímaberendezést szerelő (klímaszerelésre jogosult, NKVH!) cég nyilatkozata a beüzemelés kapcsán (kültéri egységenként, tehát ha 3 db készülék van, 3 db nyilatkozat), kiegészítve a készülék műszaki adataival, beleértve a gyáriszámot is.

Véleményünk

A klíma minősége, részegységeinek elhelyezése, és a teljesítmény méretezés ilyenkor egyszerre igen lényeges kérdés. Mivel a kivitelezéskor a mérőhelynek minden tekintetben meg kell felelnie az aktuális szabványoknak és előírásoknak, ezért bizonyos esetekben megfontolandó, hogy egymagában valóban megéri-e az igénylés (hány év alatt térül meg). Teljes lakásfelújítás alkalmával, vagy új ház építésekor* (elsősorban családi kertes-házakra gondolok**) érheti meg a leginkább, főleg ha szembehelyezzük a földgázzal kapcsolatos költségekkel.
Társasházak esetén könnyen problémát okozhat a levegő-levegő hőszívattyú kültéri egység elhelyezése (kondenzvíz, jegesedés, ventilátor szélnyomás, hanghatások).
Viszont ebben az esetben, ha nagyobb beruházásról van szó, szóbajöhet a levegő-levegő (vagy talajszondás) hőszívattyú például HMV (használati melegvíz) készítésére, és padlófűtés rendszerhez is. Ez már egy költségesebb, szerteágazóbb és egyben frissebb – még kevésbé ismert terület, mint a "sima" hűtő-fűtő klímák önálló téli fűtés üzemben történő felhasználása.

Amennyiben valamelyik szolgáltatásunk felkeltette érdeklődését forduljon hozzánk bizalommal!